четверг, 13 февраля 2020 г.

Чому сайти українських закладів освіти виглядають недосконало і що з цим робити


Сьогодні кожне маленьке і велике підприємство чи компанія мають власні вебсайти, на яких розміщують інформацію про товари, замовлення і повернення, адреси філіалів (якщо вони є) тощо. Але, якщо ми потрапимо на сайт закладу освіти, нічого подібного там не буде. Перша електронна сторінка може розповісти нам про важливі зміни в роботі закладу, міститиме інформацію для батьків, здобувачів овітиі вчителів або ж звернення керівника.

Найперше, що впадає в очі – це непрезентабельний вид середньостатистичного сайту. Основне меню може розташовуватися вгорі або з правого боку. Фотографія закладу розміщена по центру у зменшеному розмірі або взагалі – відсутня. Замість неї може бути яскраве тло з назвою закладу та/або його емблемою.
Навряд чи на сайті можна знайти меми, вайни чи інші цікаві теми, які б стали предметом активного обговорення. Головна функція подібних сайтів – інформаційна.

Чи кожен заклад повинен мати вебсайт

У Законі України «Про освіту» і «Про повну загальну середню освіту» немає жодної згадки про те, що школа зобов’язана мати вебсайт, сторінку в інстаграмі чи іншій соціальній мережі. Але в статті 30 ЗУ «Про освіту» йдеться про наступне:  
1. Заклади освіти формують відкриті та загальнодоступні ресурси з інформацією про свою діяльність та оприлюднюють таку інформацію. Доступ до такої інформації осіб з порушенням зору може забезпечуватися в різних формах та з урахуванням можливостей закладу освіти.
2. Заклади освіти, що мають ліцензію на провадження освітньої діяльності, зобов’язані забезпечувати на своїх веб-сайтах (у разі їх відсутності - на веб-сайтах своїх засновників) відкритий доступ до такої інформації та документів:
  • статут закладу освіти;
  • ліцензії на провадження освітньої діяльності;
  • сертифікати про акредитацію освітніх програм, сертифікат про інституційну акредитацію закладу вищої освіти;
  • структура та органи управління закладу освіти;
  • кадровий склад закладу освіти згідно з ліцензійними умовами;
  • освітні програми, що реалізуються в закладі освіти, та перелік освітніх компонентів, що передбачені відповідною освітньою програмою.

Повний перелік можна переглянути тут
За матеріалами сайту Всеосвіта 
Нагадую, що на базі НМЦ ПТО у Запорізькій області проведений вебінар "Вебсайт як засіб ефективної профорієнтаційної роботи" 

1 комментарий:

  1. According to Stanford Medical, It's indeed the ONLY reason women in this country live 10 years more and weigh an average of 42 lbs less than we do.

    (And by the way, it is not about genetics or some hard exercise and really, EVERYTHING related to "how" they are eating.)

    P.S, What I said is "HOW", and not "WHAT"...

    Click this link to determine if this quick questionnaire can help you discover your true weight loss potential

    ОтветитьУдалить