понедельник, 8 июля 2019 г.

Дводенний Всеукраїнський семінар-практикум на тему «Упровадження позитивних практик при організації навчально-методичного супроводу діяльності навчально-практичних центрів галузевого спрямування та впровадження гнучких форм освітнього процесу для здобуття кваліфікацій професійної освіти на основі освітніх стандартів, що базуються на компетентнісному підході» розпочав свою роботу


       
04 липня 2019 року на базі Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся семінар-практикум на тему «Упровадження позитивних практик при організації навчально-методичного супроводу діяльності навчально-практичних центрів галузевого спрямування та впровадження гнучких форм освітнього процесу для здобуття кваліфікацій професійної освіти на основі освітніх стандартів, що базуються на компетентнісному підході». У заході взяли участь Ірина Шумік, генеральний директор Директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України; Катерина Мірошниченко, начальник відділу змісту освіти та організації освітнього процесу Головного управління професійної освіти Міністерства освіти і науки України; Олена Сороченко, заступник директора департаменту – начальник управління координації діяльності навчальних закладів та аналітичної, планово-економічної, кадрової роботи Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації; Олександр Паржницький, директор Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області; директори навчально (науково)-методичних центрів (кабінетів) областей України та м. Києва.

            На початку роботи семінару-практикуму Олександр Паржницький ознайомив учасників із діяльністю НМЦ ПТО у Запорізькій області за напрямами роботи та матеріальною базою центру.
             На семінарі-практикумі розглядались актуальні на сьогодні питання:
перспективи розвитку закладів професійної (професійно-технічної) освіти та діяльності навчально-практичних центрів галузевого спрямування;
основні напрямки методичного супроводу діяльності навчально-практичних центрів галузевого спрямування: завдання, виклики, перспективи;
методичні засади оновлення змісту освіти при розробленні та впровадженні освітніх стандартів, що базуються на компетентнісному підході.
             Керівники навчально (науково)-методичних центрів (кабінетів) областей України представили позитивні практики організації діяльності навчально-практичних центрів галузевого спрямування (Полтавська, Запорізька, Івано-Франківська, Одеська, Тернопільська, Чернігівська області); позитивні практики впровадження гнучких освітніх програм для здобуття кваліфікацій професійної  освіти на основі освітніх стандартів, що базуються на компетентнісному підході (Волинська, Рівненська, Хмельницька, Львівська, Харківська, Сумська області).
             Цікаву та інформативну екскурсію для гостей було організовано на о. Хортиця в історико-культурний комплекс «Запорозька Січ».


Комментариев нет:

Отправить комментарий